Menü

Hozzászólás 0

2019.09.20. Budapest, Szabadság tér

IV. Erdővarázs Családi Nap

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

A fővárosba költöznek az ország erdői

A 22 állami erdőgazdaság a kétnapos program során Budapestre hozza a hazai erdők világát. A rendezvényen 15 tematikus sátor mutat be mindent, amit erdeinkről tudni kell, ami a magyarországi erdőket jellemzi; mindezt pedig sok-sok játékkal, interaktív formában, a gyerekek számára élményt nyújtva.

Az érdeklődők megismerhetik az erdők állat- és növényvilágát, gyümölcseit, terméseit, a különböző fafajokat. Az Erdővarázs Családi Napon a szakemberek külön sátrakban mutatják be többek között az erdők jelentős szerepét a klímavédelem szempontjából, az erdőtüzek megelőzésének lehetőségeit, a természetvédelem fontosságát.


Az V. kerületi Szabadság téri rendezvényen a gyerekeket számos játékos program várja

Többek között kipróbálhatják, milyen erdei kisvasutat irányítani terepasztalon, tervezhetnek saját erdőt, készíthetnek különleges összetételű gyógyteát természetes alapanyagokból. Bekapcsolódhatnak az erdészek munkájába, játékos formában tanulhatják meg, mivel foglalkoznak a szakemberek az erdőkben az év különböző időszakaiban. Azt is láthatják, hogyan működnek, dolgoznak a különféle erdészeti gépek.

E mellett bemutatkoznak az idén is sikeresen zajlott Erdei Vándortáborok, a túrázás kedvelői pedig ötleteket, tanácsokat, tippeket kaphatnak kirándulások szervezéséhez.


Az Erdővarázs Családi Nap idei újdonsága lesz a Tenyérvarázs elnevezésű, elsősorban gyerekeknek szóló játékos aktivitás.

A játékban résztvevők nevében az állami erdőgazdaságok elültetnek egy-egy fát, ezzel is gyarapítva hazánk erdeit.


Ingyenes koncertek is lesznek mind a két napon. Fellép mások mellett a Kaláka, a Rutkai Bori Banda és Szalóki Ági. Az Erdővarázs Családi Nap programját ezenkívül kézműves foglalkozások és népi játszóház színesíti.


Olvass többet a témáról: erdészet, erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Szerda Csütörtök Péntek Szombat
°C 11 / 23 10 / 22 10 / 22 10 / 19
mm 0.0 0.0 0.0 0.0
km/h 11.2 10.4 7.9 9.0

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.